20170602-mg-9872-filter-nobel-zwijndrecht

Controle en reiniging van filters en olie

Een breakdown van uw schip door actieve bacteriën, gisten en schimmels in de brandstoftank of filters ligt altijd op de loer. Dat is helaas de realiteit. De aanwezigheid van water (en zuurstof in het water) is veelal de boosdoener. Het zorgt er namelijk voor dat microben door deling snel in aantal groeien. De microben vormen vervolgens een heel dun laagje op het grensvlak van water en olie.
De dode bacteriën en afvalstoffen zakken naar de bodem. Mogelijke gevolgen zijn vervuilde olie, verstopte filters en aantasting van uw brandstof- of watertank.

In Zwijndrecht beschikt A. Nobel & Zn. over een laboratorium waar u terecht kunt voor onderzoek naar bacteriën in uw smeerolie.

20170707-_MG_0947-lab

Van breakdown naar varen

Bij Nobel hebben we alle kennis in huis om uw schip snel weer in de vaart te krijgen. Allereerst stellen we de diagnose bij u aan boord. Zes dagen per week staan wij paraat voor onderzoek naar bacteriën in uw smeerolie of drinkwater. We analyseren de filterkaarsen. De uitkomst kort gezegd: reinigen of vervangen. Tegelijkertijd nemen we monsters in de tank. Daarop volgt het separatieproces. Nobel beschikt over meer dan 10 mobiele units.

Stagnatie in de machinekamer?

Neem direct contact met ons op. Bent u in staat met het schip naar Zwijndrecht te varen, kom dan langszij aan onze kade. U kunt dan direct bunkeren of scheepsbenodigdheden inkopen. Is de breakdown helaas een feit, dan komen wij snel naar u toe. Nobel is actief in Nederland, Europa en daarbuiten. De wereld is ons speelveld.  

cover-1

Schade expertise door specialist

Heeft u bij schade aan een filter of filterinstallatie behoefte aan een ‘second opinion’? Ook dan is Nobel uw partner. Onze monteurs treden met regelmaat op als onafhankelijke partij bij het beoordelen van schades.

Heeft u een rapport nodig voor een verzekeringskwestie?
Bel dan met de afdeling F&S bij Nobel. Zij helpen u snel en adequaat.

Nobel onderhoudscontract

Het cliché ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt zeker in onze branche. Laat het er niet op aan komen en besteed preventief onderhoud uit aan Nobel. Een halfjaarlijkse controle bespaart u onnodige kosten voor separatie, reiniging of de aanschaf van nieuwe filters.

Ja, neem contact met mij op over een onderhoudscontract.